VW AUDI SKODA VW Transportbilar bilar Wahlstedts Bil i Motala
 

Kung Kristoffersson regerar vidare - historisk andra VM-titel säkrad

Publicerad 2018-10-01, 16:20

Världsmästare - för andra gången - och därmed historisk inom svensk bilsport! Efter ännu en stor triumf på Circuit of the Americas i USA är Johan Kristoffersson odiskutabelt regenten på rallycrosstronen. Trots två återstående deltävlingar är guldet redan säkrat för Volkswagen-stjärnan, som tog sin nionde seger för säsongen.

- Vilken otrolig känsla! Det var titeln jag kom hit för och det är så underbart att ha säkrat den. Det var en del press på träning och i kvalet och visst tänkte jag på mästerskapet, även om jag försökte trycka tillbaka det, säger den lycklige mästaren.
På den för rallycrossvärlden nya banan i Austin, Texas, var det inte alls självklart att det skulle bli en ny triumf för Kristoffersson. Tvärtom hade PSRX Volkswagen Sweden-giganten en - med sina mått mätt - tung början på helgen.- Jag fastnade i en del trafik, så det såg kanske inte så bra ut, medger Johan.
Plats tretton och två i Q1 och Q2 placerade honom på femte plats vid nattuppehållet.
Sin vana trogen gjorde Arvika-föraren en betydligt bättre söndag. Efter en tredjeplats i Q3 blev det seger i den sista kvalomgången.- I Q4 kändes det som allt fungerade som det skulle jag och fick till bra fart. Bilen kändes riktigt bra och det gav mig självförtroende.
Därmed fick Johan ställa upp sin Polo R Supercar bredvid stallkompisen Petter Solberg i den första semifinalen. Solberg imponerade under helgen och det var också norrmannen som tog hem semifinalen före teamkamraten.Men de fem poängen Kristoffersson plockade där säkrade den andra världsmästartiteln, trots att såväl Tyskland som Sydafrika återstår i tävlingskalendern.- Semifinalen var helt galen! Jag kom genom sista kurvan och kände att jag var världsmästare. Och ändå så var det ett race kvar att köra.Firandet blev av det lugnare slaget. En mästare uppträder mästerligt, därför direkt fokus på finalen.- Jag var helt inställd på racing. Det fanns inte tid att tänka på något annat, intygar guldmedaljören.
Från tredje startrutan i finalen dök Johan in i joker-spåret och tog där en stentuff fight med Mattias Ekström. Kristoffersson stod stark och fick därmed fri jakt framåt. Länge såg det ut att bli en andraplats efter Petter Solberg, men på femte varvet gled teamägaren för långt ut. Kristoffersson var inte sen att nypa chansen och defilerade sedan fram till ännu en seger: makalösa nionde triumfen på tio deltävlingar, och den artonde segern totalt i VM.
I och med segern är Johan Kristoffersson historisk, som den förste inom svensk bilsport med två VM-guld på seniornivå.- Jag är så stolt över vad jag har presterat den här säsongen. Det var stort att vinna förra året, men att försvara titeln på det här sättet känns verkligen speciellt. Jag har många att tacka för det här, inklusive hela PSRX Volkswagen Sweden.
För Petter Solberg blev det ett något bittert slut. Säsongens första seger var så nära, men ändå inte. En sen inbromsning kostade.- Den gav jag till Johan, mitt misstag. Jag ville verkligen ha den här segern. Det har varit en tuff säsong, men nu känner jag att jag är tillbaka, kommenterar Petter, uppenbarligen på bättringsvägen efter sin slitsamma sjukdomsperiod.
Solberg avancerade också från femte till tredje plats i sammandraget, med Mattias Ekström endast två poäng framför. En spännande kamp om silver och brons väntar.
I teammästerskapet är PSRX Volkswagen Sweden fortsatt i ohotad ledning inför nästa deltävling i tyska Buxtehude. Johan Kristoffersson åker dit som redan klar världsmästare. Det finns utrymme för lite festligheter först.- Jag vann STCC-titeln förra veckan och nu det här. Otroligt! Det hinns nog med ett litet firande, kanske en öl eller två ikväll, avslutar mästarnas mästare.
Teamchefen Pernilla Solberg kunde naturligtvis inte annat än ösa beröm över sin guldklimp efter ännu en uppvisning i världsklass.- Vilken säsong för Johan! Han är mästare och vi är så glada för det. Han har varit otrolig och, helt ärligt, totalt ostoppbar och oövervinnelig i år. Och då återstår dessutom två rundor.

World RX USA
1) Johan Kristoffersson 2) Petter Solberg 3) Andreas Bakkerud 4) Sébastien Loeb 5) Mattias Ekström 6) Timmy Hansen

Förarmästerskapet
1) Kristoffersson 281 p 2) Ekström 204 p 3) Solberg 202 p 4) Bakkerud 200 p 5) Loeb 195

Teammästerskapet
1) PSRX Volkswagen Sweden 483 p 2) EKS Audi Sport 404 p 3) Team Peugeot Total 358 p

Kvalitetspolicy

Wahlstedts Bil AB marknadsför och erbjuder produkter och tjänster för mobilitet som står för tradition, nytänkande och kvalitet. 

Vi har som målsättning att utveckla och bibehålla kvaliteten på en sådan nivå att den av kunder, leverantörer och andra intressenter uppfattas som marknadens bästa.
 

Detta uppnår vi genom att:
 

- Leverera en skräddarsydd lösning i rätt tid, och därigenom möter kundens förväntningar samtidigt som vi ständigt utvecklar och förbättrar våra tjänster och anpassar dem för att upprätthålla hög kvalité. 
- Utveckla medarbetarnas kompetens och engagemang för att säkerställa hög kvalitetsmedvetenhet och förmåga att se ett helhetsperspektiv. 
- Säkerställa att mandat och befogenheter tillsammans med ansvar delegeras ut på ett anpassat sätt till den enskilde medarbetaren, så att denne kan ta ett personligt ansvar för utförda arbeten och tjänster.  
- Fortlöpande förbättra våra processer genom att utarbeta konkreta mål och handlingsplaner samt regelbundet följa upp verksamheten. 
- Ställa relevanta kvalitetskrav på våra leverantörer.
- Följa gällande lag- och standardkrav som gäller för verksamheten och våra intressenter.

Motala 28 april 2022, Mauritz Wahlstedt, VD

VW AUDI SKODA VW Transportbilar bilar Wahlstedts Bil i Motala

Besöksadress: Vintergatan 16-17, 591 32 Motala  |  Postadress:  Box 234, 591 23 Motala  |  Tel: 0141-21 60 30  |  Fax: 0141-21 96 50  |  E-post: wahlstedtsbil@wahlstedtsbil.se
Vi reserverar oss  för ev. felskrivningar.