VW AUDI SKODA VW Transportbilar bilar Wahlstedts Bil i Motala
 

Volkswagen Sverige-etta för fjärde månaden i rad

Publicerad 2021-08-03, 10:21

Trenden fortsätter – när svenska bilköpare får säga sitt är det Volkswagen som gäller. För fjärde månaden i rad toppar märket nu statistiken för nybilsregistreringar.

När nybilsregistreringarna för juli presenterades visade det sig att den svenska bilmarknaden backat jämfört med motsvarande period 2020 – och en förklaring till det tros vara de förändrade styrmedel som införts gällande förmånsbilar med start 1 juli.
För Volkswagens del fortsätter den positiva trenden. Det är nu fjärde månaden i rad som bilmärket toppar listan över nyregistreringar. Redan när det skedde för andra månaden i rad så var det en historisk händelse, som alltså nu förstärkts ytterligare.
Under juli månad inregistrerades 2 210 nya Volkswagen personbilar (juli 2020: 3 015 bilar), vilket ger en marknadsandel på 13,2 procent (juli 2020: 13,3 procent). För perioden januari-juli är motsvarande siffra 24 812 bilar (jan-juli 2020: 20 654 bilar) respektive 13,1 procent (jan-juli 2020: 13,9 procent). Detta enligt statistik från BIL Sweden.
ID.4 fortsätter att hålla ställningarna som Sveriges klart mest populära elbil med 3 655 registrerade bilar under perioden januari-juli. ID.3 har där en femteplats med 1 798 bilar under samma period.
– Det är glädjande att konstatera att våra eldrivna ID.-modeller fortsätter att ha en så stark position på marknaden och detta innan det har börjat registreras några volymer av fyrhjulsdrivna ID.4 GTX, som vi har noterat ett stort intresse för, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.
Kvalitetspolicy

Wahlstedts Bil AB marknadsför och erbjuder produkter och tjänster för mobilitet som står för tradition, nytänkande och kvalitet. 

Vi har som målsättning att utveckla och bibehålla kvaliteten på en sådan nivå att den av kunder, leverantörer och andra intressenter uppfattas som marknadens bästa.
 

Detta uppnår vi genom att:
 

- Leverera en skräddarsydd lösning i rätt tid, och därigenom möter kundens förväntningar samtidigt som vi ständigt utvecklar och förbättrar våra tjänster och anpassar dem för att upprätthålla hög kvalité. 
- Utveckla medarbetarnas kompetens och engagemang för att säkerställa hög kvalitetsmedvetenhet och förmåga att se ett helhetsperspektiv. 
- Säkerställa att mandat och befogenheter tillsammans med ansvar delegeras ut på ett anpassat sätt till den enskilde medarbetaren, så att denne kan ta ett personligt ansvar för utförda arbeten och tjänster.  
- Fortlöpande förbättra våra processer genom att utarbeta konkreta mål och handlingsplaner samt regelbundet följa upp verksamheten. 
- Ställa relevanta kvalitetskrav på våra leverantörer.
- Följa gällande lag- och standardkrav som gäller för verksamheten och våra intressenter.

Motala 28 april 2022, Mauritz Wahlstedt, VD

VW AUDI SKODA VW Transportbilar bilar Wahlstedts Bil i Motala

Besöksadress: Vintergatan 16-17, 591 32 Motala  |  Postadress:  Box 234, 591 23 Motala  |  Tel: 0141-21 60 30  |  Fax: 0141-21 96 50  |  E-post: wahlstedtsbil@wahlstedtsbil.se