VW AUDI SKODA VW Transportbilar bilar Wahlstedts Bil i Motala
 

Volkswagen ID. Buzz utsedd till "Årets Elbil 2022"

Publicerad 2022-12-05, 09:16

Tidningen Elbilen i Sverige utsåg idag Volkswagen ID. Buzz till "Årets Elbil 2022". Efter att under året har provkört och testat de nya elbilar som kommit ut på marknaden, tog juryn fram åtta finalister där ID. Buzz sedan utsågs som vinnare.

Efter att ha testat finalisterna under två dagar röstade juryn fram vinnaren, som blev ID. Buzz. Juryn består av tidningsredaktionen och en representant från Elbil Sverige. Motiveringen lyder:
"Med en räckvidd och snabbladdning som gör långkörningen behaglig överträffar ID. Buzz all konkurrens och fyller ett hål i marknaden för eldrivna minibussar och transportbilar. Den har köregenskaper som en personbil – smidig att manövrera både i stan och på långresan – med gott om plats för allt och alla, och erbjuder dessutom högklassig komfort. Med ID.-bilarnas klassledande matrix-strålkastare och utmärkta förarstödssystem behöver den som vill köra folkabuss idag inte heller kompromissa med säkerheten. Alla dessa egenskaper kombinerade i en och samma bil gör att Volkswagen ID. Buzz tilldelas priset som Årets Elbil 2022."
Helmut Löb, chef för Volkswagen Transportbilar i Sverige, tog emot priset på elbilsmässan eCarExpo i Göteborg den 3 december av Fredrik Sandberg, chefredaktör för Elbilen i Sverige.
– Från det att ID. Buzz visades upp som en konceptbil 2017 har förväntningarna varit skyhöga och väntan har känts lång. Men nu är bilen här, både som personbil och skåp. Det som är fantastiskt roligt med denna utmärkelse från tidningen Elbilen i Sverige är att det känns som ett bevis på att bilen är mer än design med nostalgiska kopplingar till T1 folkabussen. ID. Buzz bevisar att den kan konkurrera mot andra elbilar med sina elbilsegenskaper, säger han och fortsätter: – ID. Buzz och ID. Buzz Cargo har förutsättningar att bli en succé för Volkswagen Transportbilar. Vi har redan sålt över 2 000 bilar och har hög produktionstilldelning till Sverige. Med sin klimatneutrala produktion och ett utseende som många blir glada av, tror vi att den kommer sprida lite glädje ute på svenska vägar, både till dess ägare och medtrafikanter. Både ID. Buzz och transportbilsversionen ID. Buzz Cargo finns på plats under eCarExpo vid Svenska Mässan i Göteborg, 2-4 december.
Kvalitetspolicy

Wahlstedts Bil AB marknadsför och erbjuder produkter och tjänster för mobilitet som står för tradition, nytänkande och kvalitet. 

Vi har som målsättning att utveckla och bibehålla kvaliteten på en sådan nivå att den av kunder, leverantörer och andra intressenter uppfattas som marknadens bästa.
 

Detta uppnår vi genom att:
 

- Leverera en skräddarsydd lösning i rätt tid, och därigenom möter kundens förväntningar samtidigt som vi ständigt utvecklar och förbättrar våra tjänster och anpassar dem för att upprätthålla hög kvalité. 
- Utveckla medarbetarnas kompetens och engagemang för att säkerställa hög kvalitetsmedvetenhet och förmåga att se ett helhetsperspektiv. 
- Säkerställa att mandat och befogenheter tillsammans med ansvar delegeras ut på ett anpassat sätt till den enskilde medarbetaren, så att denne kan ta ett personligt ansvar för utförda arbeten och tjänster.  
- Fortlöpande förbättra våra processer genom att utarbeta konkreta mål och handlingsplaner samt regelbundet följa upp verksamheten. 
- Ställa relevanta kvalitetskrav på våra leverantörer.
- Följa gällande lag- och standardkrav som gäller för verksamheten och våra intressenter.

Motala 28 april 2022, Mauritz Wahlstedt, VD

VW AUDI SKODA VW Transportbilar bilar Wahlstedts Bil i Motala

Besöksadress: Vintergatan 16-17, 591 32 Motala  |  Postadress:  Box 234, 591 23 Motala  |  Tel: 0141-21 60 30  |  Fax: 0141-21 96 50  |  E-post: wahlstedtsbil@wahlstedtsbil.se