VW AUDI SKODA VW Transportbilar bilar Wahlstedts Bil i Motala
 

Elbilar viktiga när Volkswagen toppar för tredje månaden i rad

Publicerad 2021-07-06, 15:20

När juni månads nybilsregistreringar summeras står Volkswagen återigen som etta på den svenska bilmarknaden. Samtidigt fortsätter märket toppa registreringarna för nya elbilar.

Södertälje, 2 juli 2021. Med 5 368 bilar är det Volkswagen som toppar de svenska nybilsregistreringarna för juni, enligt statistik från BIL Sweden. Det är tredje månaden i rad detta sker, vilket är ännu ett historiskt rekord. Marknadsandelen uppgick till 14,9 procent för månaden.
Samtidigt fortsätter andelen laddbara bilar att öka. Under juni stod elbilar och laddhybrider för 47 procent (2 525 bilar) av märkets registreringar. Av Volkswagens samtliga registreringar i juni var 32 procent (1 709) rena elbilar. I topp här återfinns nya ID.4 (1 229) och ID.3 (475).
Ackumulerat under perioden januari-juni registrerades det in 22 602 nya Volkswagen personbilar och där är andelen laddbart 36 procent (8 181) och andelen rena elbilar 23 procent (5 119). Det innebär att Volkswagen fortsätter att vara etta på elbilar i Sverige, såväl i juni som sedan årets början. Ser man till perioden januari-juni är det ID.4 som toppar de svenska elbilsregistreringarna med 3 479 exemplar.
– Vi är förstås väldigt glada över att våra bilar är så attraktiva och framförallt att utvecklingen på elbilssidan är så stark. Vi har precis börjat ta upp beställningar på fyrhjulsdrivna ID.4 GTX och den gör att vi har ännu större förhoppningar på att kunna fortsätta öka, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.
Volkswagens fem mest registrerade bilmodeller under juni 2021:
  • ID.4 (1 229 bilar)
  • Passat (990)
  • Tiguan (791)
  • Golf (677)
  • ID.3 (475)

Mer information om nämnda modeller vad gäller tekniska data, versioner, utrustning och priser finns i bilkonfiguratorn på volkswagen.se

Kvalitetspolicy

Wahlstedts Bil AB marknadsför och erbjuder produkter och tjänster för mobilitet som står för tradition, nytänkande och kvalitet. 

Vi har som målsättning att utveckla och bibehålla kvaliteten på en sådan nivå att den av kunder, leverantörer och andra intressenter uppfattas som marknadens bästa.
 

Detta uppnår vi genom att:
 

- Leverera en skräddarsydd lösning i rätt tid, och därigenom möter kundens förväntningar samtidigt som vi ständigt utvecklar och förbättrar våra tjänster och anpassar dem för att upprätthålla hög kvalité. 
- Utveckla medarbetarnas kompetens och engagemang för att säkerställa hög kvalitetsmedvetenhet och förmåga att se ett helhetsperspektiv. 
- Säkerställa att mandat och befogenheter tillsammans med ansvar delegeras ut på ett anpassat sätt till den enskilde medarbetaren, så att denne kan ta ett personligt ansvar för utförda arbeten och tjänster.  
- Fortlöpande förbättra våra processer genom att utarbeta konkreta mål och handlingsplaner samt regelbundet följa upp verksamheten. 
- Ställa relevanta kvalitetskrav på våra leverantörer.
- Följa gällande lag- och standardkrav som gäller för verksamheten och våra intressenter.

Motala 28 april 2022, Mauritz Wahlstedt, VD

VW AUDI SKODA VW Transportbilar bilar Wahlstedts Bil i Motala

Besöksadress: Vintergatan 16-17, 591 32 Motala  |  Postadress:  Box 234, 591 23 Motala  |  Tel: 0141-21 60 30  |  Fax: 0141-21 96 50  |  E-post: wahlstedtsbil@wahlstedtsbil.se