VW AUDI SKODA VW Transportbilar bilar Wahlstedts Bil i Motala
 

Volkswagen ID.4 – Sveriges populäraste elbil 2021

Publicerad 2022-01-03, 10:01

För andra året i rad är det en Volkswagen som toppar statistiken över nyregistrerade elbilar. ID.4 blev dessutom den mest registrerade Volkswagen-modellen under 2021.

Den eldrivna SUV:en ID.4 lanserades under våren och blev snabbt en storsäljare på den svenska marknaden. Under hösten tillkom versionen ID.4 GTX med fyrhjulsdrift och ännu sportigare prestanda.
Med sammanlagt 7 177 exemplar blev ID.4 den mest registrerade elbilen på marknaden. Året innan var det ID.3 som toppade elbilslistan med 4 014 exemplar.
Totalt sett var ID.4 den sjunde mest registrerade bilmodellen av alla på den svenska marknaden under 2021.
– Fantastiskt roligt att ID.4 har tagits emot så väl av både företagskunder och privatförare. Med gott om utrymme, lång räckvidd, femstjärnig säkerhet och även med fyrhjulsdrift är det en modell som passar svenskarna väldigt bra, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.
Omställningen tog fart
2021 var året då omställningen till eldrift tog fart på allvar. Av 300 983 nyregistrerade personbilar på den svenska marknaden var 57 470 (19,1 %) en helt eldriven bil. För Volkswagen var andelen betydligt högre, av 37 902 bilar var hela 10 762 (28,4 %) en elbil. Tittar man på månaden december var andelen ännu högre, av 3 532 Volkswagen-bilar var 1 580 en elbil (44,7 %).
Under 2021 skedde också skiftet på modellnivå. För första gången någonsin blev en renodlad elbil den mest registrerade Volkswagen-modellen på årsbasis. ID.4 knep förstaplatsen före Tiguan.
– Vi har under året sett en stark utveckling mot elektrifiering och vi börjar närma oss en nivå där hälften av vår försäljning är rena elbilar. Det är glädjande att så många väljer att gå över till att köra helt på el. Både ID.3 och ID.4 tillverkas koldioxidneutralt och om kunden laddar med förnybar el kan vi alla göra en insats på vägen till noll utsläpp, fortsätter Sten Forsberg.
Totalt sett registrerade Volkswagen alltså 10 762 elbilar under 2021, vilket gav en marknadsandel på 18,7 % bland elbilarna. Det innebär att Volkswagen med god marginal blev det största elbilsmärket i Sverige.
– Vår ambition att elektrifiera den svenska bilparken har fått en utmärkt start tack vare vår ID.-familj. Vi är oerhört stolta och glada över att vara nummer ett bland elbilar. Det stärker oss i arbetet med kommande lanseringar, säger Sten Forsberg.
ID.-familjen växer
Elbilsoffensiven fortsätter under 2022 då ID.-familjen utökas med ytterligare modeller. Orderböckerna för SUV-coupén ID.5 och den fyrhjulsdrivna versionen ID.5 GTX har öppnats och själva lanseringen sker i vår. Dessutom går det nu att förboka den eldrivna "folkabussen" ID. Buzz och transportbilsversionen ID. Buzz Cargo. De lanseras under hösten.
Samtidigt fortsätter digitaliseringen av ID.-modellerna med mjukvaruuppdateringar över nätet (over-the-air), bland annat med förbättringar inom laddning som kommer göra elbilslivet ännu smidigare.
De 6 mest registrerade Volkswagen-modellerna under 2021
  1. ID.4 (elbil), 7 177 bilar
  2. Tiguan, 6 013 bilar
  3. Passat, 5 704 bilar
  4. T-Roc, 4 812 bilar
  5. Golf, 4 726 bilar
  6. ID.3 (elbil), 3 384 bilar
Registreringsstatistiken kommer från BIL Sweden
Kvalitetspolicy

Wahlstedts Bil AB marknadsför och erbjuder produkter och tjänster för mobilitet som står för tradition, nytänkande och kvalitet. 

Vi har som målsättning att utveckla och bibehålla kvaliteten på en sådan nivå att den av kunder, leverantörer och andra intressenter uppfattas som marknadens bästa.
 

Detta uppnår vi genom att:
 

- Leverera en skräddarsydd lösning i rätt tid, och därigenom möter kundens förväntningar samtidigt som vi ständigt utvecklar och förbättrar våra tjänster och anpassar dem för att upprätthålla hög kvalité. 
- Utveckla medarbetarnas kompetens och engagemang för att säkerställa hög kvalitetsmedvetenhet och förmåga att se ett helhetsperspektiv. 
- Säkerställa att mandat och befogenheter tillsammans med ansvar delegeras ut på ett anpassat sätt till den enskilde medarbetaren, så att denne kan ta ett personligt ansvar för utförda arbeten och tjänster.  
- Fortlöpande förbättra våra processer genom att utarbeta konkreta mål och handlingsplaner samt regelbundet följa upp verksamheten. 
- Ställa relevanta kvalitetskrav på våra leverantörer.
- Följa gällande lag- och standardkrav som gäller för verksamheten och våra intressenter.

Motala 28 april 2022, Mauritz Wahlstedt, VD

VW AUDI SKODA VW Transportbilar bilar Wahlstedts Bil i Motala

Besöksadress: Vintergatan 16-17, 591 32 Motala  |  Postadress:  Box 234, 591 23 Motala  |  Tel: 0141-21 60 30  |  Fax: 0141-21 96 50  |  E-post: wahlstedtsbil@wahlstedtsbil.se